Brød uden gær

friskbagt brød fougaz Brød uden gær

Dej uden gær

Alle vores brød er naturmetode. Dvs fremstillet efter vores egen metode uden gær, uden surdej, ferment eller andre tryllerier.
Alt vores mel er fra stenkværn og alle deje indeholder fuldkorn med både kerne og skaldele. Vores mel er fuld liv og vi behøver ikke gær, surdej, ferment, honning, yoghurt eller andre fantasifulde ting for at hæve. Vores deje hæver fint ved at blande vand og mel. Efter grundig æltning og tilsætning af lidt ægte havsalt hæver dejene til dobbelt størrelse i løbet af nogle timer. For at undgå at dejene overhæver på for kort tid, langtidshæver vi ved lav temperatur.
Efter hævning formes dejene til brød eller boller, hvorefter de sættes på den varme herd.

Rugbrød
Vi bager rugbrød af rugkerner og groft rugmel (fra stenkværnen, naturligvis). Derudover består brødet kun af vand og lidt salt.
Rugbrød består af rug. Ikke af hvede. Der er ikke hvede i vores rugbrød. Heller ingen maltekstrakt, der kan farve det mørkere og gøre kernerne mere synlige. Rolig, de er der. Kernerne. I overtal.