Tommy NETFISKER middag 31.5.2012

IMG 12201 Tommy NETFISKER middag 31.5.2012

FOUGAZ GIK HELT I FISK DEN SIDSTE DAG I MAJ
Tommy NETFISKER fra HAV kom forbi med en kurv fuld af fisk. Vi fik en god middag ud det.

HAVfriske fisk
Vi mødtes til velkomst i Tommys stand G8 i Torvehallerne. Her fik vi en gennemgang af over 50 friske varer. Fjordrejer fra Holbæk, multer fra Kattegat, rokker fra Hanstholm, franske kammuslinger, jomfruhummer fra Gilleleje, østers fra Bretagne og meget mere.

Overraskelser
Selvfølgelig smed Tommy en overraskelse – ikke overraskende – ind i menuen lige efter hovedretten. Et par dåser kaviar.
Vi improviserede straks nogle friskkogte samsøkartofler, løvstikke, olivenolie og et par flasker 05 Cava Grand Reserva III Lustres fra Gramona.
Passende, meget. Fremfor upassende.

Menu og vine
Vi fik til bords i FOUGAZ med mere Cava og nogle snacks.

De friske sager fra HAV var tilberedt med henblik på at bevare fornemmelsen af friskhed og lethed. Samtidig med at smagen blev understøttet af en række meget forskellige vine.

Sancerre fra Alphonse Mellot er usædvanlig dyb og intens, selvom den bevarer den karakteristisk friskhed.
Marc Tempé er kendt for koncentration og nerve i de økologiske vine. Alliance indeholder hele 6 forskellige druer og med nogle års modning er den ingen undtagelse fra Tempé solide kendetegn. Meget kompleks.
I 2002 var Gary Farr en af Australiens største navne og dengang hos Bannockburn. Hans Chardonnay er en reel hovedretsvin.
Vi afprøvede en knastør Merlot fra Long Island til grillet multe med blæksprutter. Elegant.

Se hele menuen her.
TOMMY NET MENU 31.5.2012